BOTOX

Bäst i Stockholm på Botox

Vi är injektioner inom Hudvård i Stockholm

Ofta syns resultaten omedelbart och kan vara upp till ett år, det är en av anledningarna till att Botox har blivit så populärt. Det går relativt snabbt och du kan återgå till ditt normala liv direkt efter. Behandlingen genomförs av specialistläkare med mångårig erfarenhet. Varje behandling är unik med för individens förutsättningar i fokus och balanserad mängd.

  • Touch Up inom 2.v            0;- SEK
  • Skrattlinjer på näsa   2000;- SEK
  • Mun (Rökrynkor)       2000;- SEK
  • Sura Mungipor           2500;- SEK
  • Kråksparkar               2500;- SEK
  • Panna                         2500;- SEK
  • Bekymmer rynka      2800;- SEK
  • Hals                        fr. 2500;- SEK
  • Synligt tandkött     fr. 2500;- SEK

Vad är Botox?

Botulinum toxin (Botox) har används inom medicin i över 20 år. Den amerikanska kontrollmyndigheten FDA godkände Botox för kosmetisk behandling april 2002. Preparatet hade varit godkänd tidigare i flera år i Kanada och är godkänd i Europa sedan 2004. Botox produceras av bakterien Clostridium botulinum och verkar genom att tillfälligt förlama och minska muskelns funktion. Medlet har används i över 20 år på barn och vuxna för behandlingar av muskelspänning.Sedan drygt 10 år har Botox använts för svettbehandlingar och sedan några år mot olika former av huvudvärk och andra kroniska smärttillstånd. Behandling av rynkor med Botox startades i Kanada för drygt 10 år sedan och metoden kom till Europa några år senare.

Varför Botox? 

Botox har positiva egenskaper som hög säkerhet och fina kosmetiska resultat. Behandlingen är enkel och har en klar preventiv effekt mot utveckling av nya rynkor i det behandlade området. Behandling med Botox kan också åstadkomma en utläkning av tunnare rynkor på ett naturligt sätt. Genom mindre muskelaktivitet exempelvis i pannan eller kring ögat blir huden slätare och man dämpar även en intensiv mimik mellan ögonbrynen och pannan. Ett antal patienter har beskrivit att pannan känns lugnare och mera utvilad efter behandling med Botox.

Hur länge varar resultatet?

Botox effekten varar i 3-6 månader. Varaktigheten beror på många olika faktorer och är individuell.

Vilka områden kan man behandla med Botox?

Det mest tacksamma behandlingsområdet är övre ansiktshalvan; panna, glabella argrynka och kring ögonen Kråkspark & skrattlinje. Ögonbryn lyftär också en populär behandling. Nedre ansiktshalvan kan också behandlas med Botox. Detta ska alltid ske efter en bedömning av mimik för att bestämma lämpliga områden.  Behandlingar i nedre ansiktshalva ger en mer kortvarig resultat. Varaktigheten är här 2-8 veckor.

Hur administreras Botox?

Botox ges som injektionsbehandling. Man behöver oftast sätta flera små stick mellan ögonbrynen och i pannan, och/eller på utsidan av ögonen. Behandlingen efterlämnar små röda fläckar under några timmar. Vissa patienter har också beskrivit huvudvärk under några timmar/dagar efter behandlingen.

Biverkningar av Botox?

Biverkningarna  är sällsynta och generellt skiljer de sig inte från dem vid placebo. Biverkningar är övergående, då Botox försvinner helt ur kroppen inom 3-6 månader. 1. I ytterst sällsynta fall har en allergisk reaktion inträffat i samband med injektionsbehandling med Botox. 2. Huvudvärk i några timmar/dagar efter behandlingen med Botox kan förekomma. 3. Blåmärken på stickställen kan förekomma. 4. Vid behandling av pannan med Botox kan en bieffekt i form av ”tung panna” förekomma. Denna bieffekt brukar försvinna inom 4-5 veckor. Har du frågor eller funderingar? Hör av dig.