Behandlingar

Bäst på Medicinsk Hudvård

Vacker med Volym

Bäst på fillers läppar. Hudvård Stockholm erbjuder även trådlyft, botox, fillers läppar, hyalase

Vad är en filler?

Filler består av Hyaluronsyra (HA). Hyaluronsyra finns naturligt i kroppen och medverkar till att ge huden dess spänst och volym. En tredjedel av den kroppsegna hyaluronsyran bryts ned och ersätts varje dag. Den naturligt förekommande hyaluronsyran minskar kraftigt med åldern, huden tappar sin stramhet med åren.

Bäst på fillers läppar. Hudvård Stockholm erbjuder även trådlyft, botox, fillers läppar, hyalase

Hur går fillerbehandling till?

Filler administreras genom injektion under huden.
Djupet av injektionerna beror på vilket område man behandlar.

Man kan göra läpparna fylligare eller korrigera deras form.
När filler injicerats händer olika saker i huden. Den omedelbara effekten är en fyllnad som stramar upp hudenFiller bidrar senare till hudens egna produktion av hyaluronsyra. Injektionerna slätar ut tunna linjer och ansiktsveck. Filler används också för att bygger upp konturer som kinder och haka.

Hur länge varar effekten?

De estetiska effekterna går tillbaka efter varierande tid. Varaktigheten är olika och en medelvaraktighet rapporteras för varje enskild produkt vid tillverkning.

Bäst på fillers läppar. Hudvård Stockholm erbjuder även trådlyft, botox, fillers läppar, hyalase

När ska jag börja med fillers?

Det finns ingen åldersgräns för behandling mot åldrande med fillers, men patienter som har mycket tunn hud behöver en annorlunda behandling jämfört med de med tjockare hud. Boka en fri konsultation hos oss.

Beroende på vilka effekter som önskas underhålls den första behandlingen, uppföljningsbehandlingar kan man normalt sett använda en mindre mängd av produkten. De flesta väljer att få sin uppföljningsbehandling 4 till 12 månader efter den första.

Biverkningar

Biverkningarna vid behandling med fillers är i regel mycket få och lindriga.
Biverkningarna är kopplade framförallt till själva nålsticken. Här kan man räkna in blåmärken och risk för infektion.

Lindriga, övergående allergiska reaktioner kan förekomma med en frekvens på mindre än 1:2000 behandlingar. Ojämnhet i det behandlade området kan förekomma och är övergående.

Vad är skillnaden mellan olika fillers?

fillers läppar ger extra fyllighet och ett vackrare yttre precis som kvinnan på bilden

Olika företag tillverkar olika märken av fillers som till exempel Stylage. Skillnaden mellan preparaten är oftast hur man har länkat molekylerna och hur mycket man har förfinat dem. Tillsatser som kan minska önskade lokala reaktionen som rodnad kan också skilja sig bland preparaten ute på marknaden.

Vad är Botox?

Botulinum toxin (Botox) har används inom medicin i över 20 år. Den amerikanska kontrollmyndigheten FDA (Food and Drug Administration) godkände Botox för kosmetiskbehandling 2002. Preparatet hade varit godkänd tidgare i flera år i Kanada och är godkänd i Europa sedan 2004.

Botox produceras av bakterien Clostridium botulinum och verkar genom att tillfälligt förlama och minska muskelns funktion. Medlet har används i över 20 år på barn och vuxna för behandlingar av muskelspänning. Sedan drygt 10 år har Botox använts för svettbehandlingar och sedan några år mot olika former av huvudvärk och andra kroniska smärttillstånd. Behandling av rynkor med Botox startades i Kanada för drygt 10 år sedan och metoden kom till Europa några år senare.

Bäst på fillers läppar. Hudvård Stockholm. Behandlingar för panna, bekymmersrynkor, ögonbrynslyft, kråksparkar, kaninlinjer,rökrynkor,överläppslyft,tuggmuskel,sura mungipor

Varför Botox?

Botox har positiva egenskaperna som hög säkerhet och fina kosmetiska resultat. Behandlingen är enkel och har en klar preventiv effekt mot utveckling av nya rynkor i det behandlade området. Behandling med Botox kan också åstadkomma en utläkning av tunnare rynkor på ett naturligt sätt. Genom mindre muskelaktivitet exempelvis i pannan eller kring ögat blir huden slätare och man dämpar även en intensiv mimik mellan ögonbrynen och pannan. Ett antal patienter har beskrivit att pannan känns lugnare och mera utvilad efter behandling med Botox.

Hur länge varar resultatet?

Botoxeffekten varar i 3-6 månader. Varaktigheten beror på många olika faktorer och är individuell.

Vilka områden kan man behandla med Botox?

Det mest tacksamma behandlingsområdet är övre ansiktshalvan, dvs. panna, glabella (argrynka) och kring ögonen (Kråksparken/skrattlinjer). Ögonbryn- lyft är också en populär behandling.

Nedre ansiktshalvan kan också behandlas med Botox. Detta ska alltid ske efter en bedömning av mimik för att bestämma lämpliga områden.  Behandlingar i nedre ansiktshalva ger en mer kortvarig resultat. Varaktigheten är här 2-8 veckor.

Bäst på fillers läppar. Hudvård Stockholm erbjuder även trådlyft, botox, fillers läppar, hyalase

Hur gör man?

Botox ges som injektionsbehandling. Man behöver oftast sätta flera små stick mellan ögonbrynen och i pannan, och/eller på utsidan av ögonen. Behandlingen efterlämnar små röda fläckar under några timmar. Vissa patienter har också beskrivit huvudvärk under några timmar/dagar efter behandlingen.

Nackdelar & biverkningar av Botox

Biverkningarna  är sällsynta och generellt skiljer de sig inte från dem vid placebo. Biverkningar är övergående, då Botox försvinner helt ur kroppen inom 3-6 månader.

1. I ytterst sällsynta fall har en allergisk reaktion inträffat i samband med injektionsbehandling med Botox.
2. Huvudvärk i några tim/dagar efter behandlingen kan förekomma.
3. Blåmärken på stickställen kan förekomma.
4. Vid behandling av pannan med Botox kan en bieffekt i form av ”tung panna” förekomma. Denna bieffekt brukar försvinna inom 4-5 veckor.

Stylage

Stylage har utvecklats av det franska företaget Vivacy.

Stylage är en 3: generationens ( mest utvecklad) korslänkad hyaluronsyra (HA) utan kristallinska element, vilket gör den smidig och lättsprutad. Det är en färglös gel som injiceras i huden och som finns med i olika sammansättningar.

Hyaluronsyran som används i Stylage är icke-animaliskt producerad. Det långtidsverkande resultatet håller i upp till 12 månader. Stylage har extra tillsatser som visat sig minska den lokala rodnad och svullnaden som kan förekomma efter behandlingen.

De olika sammansättningar av Stylage som används på Klinik Storgatan är framförallt:
Stylage S slätar ut dem finare rynkorna kring ögon eller mun samt i pannan.
Stylage M slätar ut rynkor mellan näsan och mungiporna samt runt läpparna; den kan användas för att göra läpparna fylligare och ge kraftigare läppkonturer.
Stylage L verkar på de synligaste vecken och linjerna och förbättrar ansiktets konturer.
Stylage XL & XXL återställer ansiktsvolym (kinder, näsa och haka).

Vill du göra en tidsbokning eller ha mer information om behandlingen?

HYALASE 

RÄTTA TILL EN FELBEHANDLING


Hyalase är ett licenspreparat godkänt av läkemedelsverket. Medlet löser upp Hyaluronsyran omedelbart efter injicering. Hyalase används för att rätta till felbehandling med fillers.

SVETTIG?

BEHANDLA DIN SVETT

Extrem svettning (Hyperhidros) drabbar drygt 2% av befolkning. Tillståndet debuterar vanligtvis under puberteten eller yngre vuxenåldern och är i uppemot 50% av fallen medfött. Hyperhidros orsakas av överaktivitet hos svettkörtlar oftast i händer, fötter och  i armhålor men också i andra begränsade område på kroppen.

Dessa områden blir då konstant fuktiga eller t.o.m. rejält blöta, vilket kan medföra att individen hindras i sina normala vardagssysslor, sitt arbete och inte minst i sina sociala kontakter. Situationen förvärras ytterligare för den drabbade då svetten börjar lukta efter en tid. Acceptabla resultat vid lätt till moderat hyperhidros kan uppnås med enkla behandlingsmetoder: Botulinum toxin (BOTOX®) – kan användas i stort sätt till all lokaliserad hyperhidros. Mycket säkert och bra resultat och få / inga allvarliga biverkningar. Behandlingen har inneburit en revolution för hyperhidrospatienter. Botox ges i form av injektioner under huden i det drabbade området. Vid behandling av händer och fötter krävs bedövning. För andra område är bedövning mycket sällan nödvändig. Effekten inträder inom ca 1 vecka och håller oftast ca ett halvt år.

Vill du göra en tidsbokning eller ha mer information om en behandling?